Find dit kursus her

BAB kursus

Leder du efter et sted at tage dit BAB bevis i Midtjylland? DEKRA udbyder BAB kurser i Århus og Herning. Kurset udbydes som daghold, og der er ingen ventetid. Du kan derfor gå i gang med dit BAB kursus allerede nu og stå med beviset i hånden om kun fem dage – eller måske hurtigere, hvis du allerede har en BAB certificering.

4,6 på Trustpilot

Forbedrer dine jobmuligheder

Engagerede undervisere

Kom i gang allerede nu

BAB står for befordring af bevægelseshæmmede. Det er et kursus, som giver dig lov til at transportere svært bevægelseshæmmede. Det er personer, som ikke selv kan tage med offentlig transport, og derfor udfører du en meget vigtig opgave som chauffør. Det er i Danmark lovpligtigt, at der stilles transport til rådighed for svært bevægelseshæmmede. Hvis du tager et BAB kursus i Århus eller Herning hos DEKRA, så er du allerede godt på vej til at løse denne vigtige opgave.

Som BAB chauffør kommer du til at have megen kontakt med dine passagerer. Det kan være handicappede, ældre eller patienter, som skal køres til forskellige aktiviteter for eksempel behandlinger. Hvis du vil kunne køre med flere end 9 passagerer inklusiv dig selv, er det obligatorisk, at du i forvejen har et buskørekort. Hvis du har et taxikørekort kan du køre mindre transporter med op til 9 passagerer inklusiv dig selv.

Udvid dine muligheder

Ved at tage et BAB kursus i Herning eller i Århus står du meget stærkt i forhold til fremtidige jobmuligheder. Hen over de kommende år vil transportbranchen mangle op mod 2.500 chauffører. Ved at tage et BAB kursus hos DEKRA udvider du dine muligheder for at få et job og samtidig have større muligheder for at vælge mellem forskellige typer af chaufførjobs.

Hos DEKRA er vi også klar til at satse på dig og din fremtid, og vores engagerede og gode undervidere står klar på vores BAB kursus i Århus og Herning.

Din certificering

Hvorvidt du allerede har taget en BAB certificering/et BAB kursus afgør, hvor længe du vil være om tage dit BAB kursus hos DEKRA. Hvis du allerede har taget din certificering, kan du opkvalificere denne med blot to AMU-mål: Befordring af sygdoms- og alderssvækkede personer samt ITOS. Samlet set tager det tre dage at tage disse to kurser. På kurserne lærer du om den specielle håndtering af passagererne, som kræver særlige hensyn til deres psykiske og/eller fysiske situation. Endvidere om alarmering, evakuering fra køretøjer, hensigtsmæssige reaktioner i tilfælde af uheld eller ulykker samt egne arbejdsstillinger.

For at tage et BAB kursus skal du opfylde disse krav:

> Du skal være fyldt 21 år.

> Du skal have kørekort til almindelig bil.

> Du skal have kørekort til bus eller taxa eller begge.

OBS! Antallet af passagerer du må køre med afhænger af, om du har et bus- eller taxakørekort. Med et taxakørekort må du køre med op til 9 personer inkl. dig selv. Med et buskørekort har du tilladelse til at køre med flere passagerer.

Hvis du er ledig og har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse kan du tage et BAB kursus gratis.

Har du ikke ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, så tager dit jobcenter eller a-kasse stilling til, om de vil bevillige BAB kurset til dig.

Kontakt os på 70 60 65 00 hvis du er ledig, så hjælper vi dig videre.

Information til Jobcentre og A-kasser

Den fulde pris for kurserne er:

Introduktion til offentlig servicetrafik, 813,14 kr.

Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer, 1.864,61 kr.

Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2.725,21 kr.

Befordring af fysisk handikappede med liftbil, 2.725,21 kr.

Amu-mål 49975 Befordring af fysisk handicappede med trappemaskine, 2 dage, 2.725,21 kr.

Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3.954,62 kr.

AMU-mål

AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dag.

AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer 2 dage.

AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dage.

AMU-mål 48206 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3 dage.

Priser er gældende pr. 1.1.2023.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

Hvis du er i arbejde koster et 5 dages BAB kursus 670 kr. 3 dages kurset koster 402 kr.

Din arbejdsgiver kan søge om løntabsgodtgørelse på op til 911 kr. pr. dag. samt tilskud fra kompetencefonde.

Har du spørgsmål til kurset eller priserne? Ring til vores kundecenter på 70 60 65 00. Vi sidder klar til at hjælpe dig!

AMU-mål

AMU-mål 47874 Introduktion til offentlig servicetrafik, 1 dag.

AMU-mål 48104 Befordring af sygdoms- og alderssvækkede passagerer 2 dage.

AMU-mål 48105 Befordring af fysisk handicappede passagerer, 2 dage.

AMU-mål 48206 Ajourføring af chauffører i offentlig servicetrafik, 3 dage.

Priser er gældende pr. 1.1.2023.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.