Kundeservice 88 77 93 11 Alle hverdage mellem 07.30-16.00 Book online her


Tag et hængerkort i Midtjylland på kun 20 dage

Vil du gerne have mulighed for at køre med vogntog? Så kan du tage et hængerkort på bare 20 dage. Vi udbyder kurset på vores uddannelsessteder i Brabrand, Viborg, Randers og Herning. Du har mulighed for at tage kurset på både dag- og aftenhold.

Lær at køre vogntog

I løbet af kursets 20 dage lærer du mange forskellige aspekter af at køre med vogntog. På køreteknisk anlæg tester du vogntogets muligheder og begrænsninger på glatbanen. Og vores dygtige kørelærere lærer dig at bakke, parkere, tilkoble og frakoble et vogntog samt udbedre mindre driftsfejl og udføre korrekt lastning.

Opkvalificer dig

Når du supplerer dit lastbilkørekort med et hængerkort åbner du op for en række nye jobmuligheder og arbejdsopgaver i transportbranchen. Du bliver altså mere en mere eftertragtet arbejdskraft hos vognmændene. Et hængerkort er derfor en god investering i din fremtidige karriere som lastbilchauffør.

Kan jeg tage et hængerkort?

For at tage et hængerkort skal du have et gyldigt kørekort til lastbil, have en godkendt lægeerklæring og være fyldt 21 år. Er du under 21 år? Så skal du både have et gyldigt lastbilkørekort og chaufføruddannelsesbevis.

Priser

Hvis du er ledig, kan du tage et hængerkort gratis. Det er nemlig dit jobcenter eller a-kasse, der skal bevillige kurset til dig. Hvis du har ret til 6 ugers jobrettet uddannelse, kan du tage kurset som en del af det.

Vær opmærksom på at der kan være egenbetaling til diverse gebyrer.

Når du er i arbejde, afhænger prisen af din uddannelse. Hvis du ikke har en videregående uddannelse koster et hængerkort 2.520 kr. Din arbejdsgiver kan søge om løntabsgodtgørelse på op til 881 kr. pr. dag.

Har du en videregående uddannelse koster hængerkurset 21.230,53 kr.

___________________________________________________________________

AMU-mål 45114 Kørsel med vogntog, kategori C/E, 20 dage

Følgende gebyrer skal påregnes:

  • 1 x Prøvegebyr á 600 kr. til politiet
  • 1 x EU-Bevis á 180 kr. til Trafikstyrelsen (NB! Tager du et hængerkort i forlængelse af et lastbilkørekort, skal EU-Beviset kun betales en gang)
  • 1 x Lægeattest á ca. 600 kr. til egen læge.
  • 1 x Pasbillede á ca. 50 kr. til egen fotograf.

VALGFRIT! Tilkøb af E-learning-modul (Køreklar) á ca. 400 kr. Køreklar er et elektronisk værktøj, der indeholder lærings-teoriprøver.

Tal og priser gældende pr. 1.1.2020

Omtalte AMU-mål er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning. For yderligere oplysninger henvises der til www.dekra.dk  

 

88 77 93 11