Find dit kursus her

Varebil uddannelse

Folketinget har i slutningen af 2018 vedtaget et lovforslag, der omhandler varebiler på under 3500 kg, som kører erhvervsmæssig kørsel med gods for fremmed regning. Det betyder uddannelse, krav om vognmandstilladelse og mere kontrol, når det gælder denne type af varebiler – både for chaufførerne og vognmændene bag. Loven, som i daglig tale bl.a. kaldes Godskørsel Light, træder i kraft den 1. juli 2019. I Midtjylland kan du tage den nye lovpligtige varebil uddannelse i Aarhus og Herning.

Dag- og weekendhold

4,6 på Trustpilot

Dygtige undervisere

Varebil grunduddannelse

Den lovpligtige grunduddannelse til varebil er for dig, der er ny eller uerfaren chauffør. Uddannelsen varer 3 dage og sikrer dig, at du som chauffør har de nødvendige kvalifikationer for at køre varebil på op til 3500 kg. Uddannelsen skal være gennemført og bestået senest 1. juli 2019.

Uddannelsesbeviset for varebilschauffører (VUB) gælder i 5 år – herefter skal du på et lovpligtigt 2 dages efteruddannelseskursus, som du også kan tage hos DEKRA.

Varebil efteruddannelse

Efteruddannelsen er for dig, som er erfaren chauffør med mere end to års erfaring med at køre varebil inden for de sidste 10 år. Hvornår uddannelsen senest skal være gennemført afhænger af, hvornår du har fødselsdag, da der er indført en indfasningsperiode. 

Uddannelsesbeviset gælder i 5 år – herefter skal du igen på en lovpligtigt efteruddannelse for varebilschauffører.

Kriterier for at tage kurset

  • Gyldigt kørekort til almindelig bil (kategori B) skal fremvises til uddannelsescenteret

Du kan blive fritaget fra grunduddannelsen hvis:

  • Du har et chaufføruddannelsesbevis (CUB) –  dette er også gældende som varebilschaufførbevis.
  • Du har mere end 2 års erfaring som varebilschauffør (i perioden 1. juli 2009 til 30. juni 2019) – i så fald kan du nøjes med den 2 dages efteruddannelse.

Indholdet i uddannelsen

Vores dygtige undervisere står klar til at byde dig velkommen og hjælpe dig godt igennem uddannelsen. Undervisningen består af en blanding af teori og praksis med fag som bl.a. færdselsregler, lastsikring, uheldsforebyggelse, ergonomi og førstehjælp. Vi starter nye hold op løbende, og vi har ingen ventetid på vores hold. Du kan tage uddannelsen både på dags- og weekendhold.

Grunduddannelsen afsluttes med en prøve, der skal bestås. Efteruddannelsen afsluttes med en faglig vurdering.

Vil du være varebilschauffør?

Så tilmeld dig til uddannelsen i dag og start inden for kort tid. Du finder en liste med vores kommende kurser i Aarhus og Herning her på hjemmesiden, hvor du også nemt kan tilmelde dig det ønskede hold. Hvis du har spørgsmål til kurset, eller ønsker hjælp til din tilmelding, så sidder vi klar til at hjælpe dig alle hverdage fra kl. 8.00 til kl. 16.00 på telefon 70 60 65 00.

Krav for at deltage på grunduddannelsen til varebil:

 Gyldigt kørekort til almindelig bil (kategori B)

Du kan blive fritaget fra grunduddannelsen hvis:
 Du har et chaufføruddannelsesbevis (CUB) – dette er også gældende som varebilschaufførbevis.
 Du har mere end 2 års erfaring som varebilschauffør (i perioden 1. juli 2009 til 30. juni 2019) – i så fald kan du nøjes med den 2 dages efteruddannelse.

Hvis du er ledig er det dit jobcenter eller a-kasse,der skal bevillige kurset til dig.

Kontakt os på 70 60 65 00, så hjælper vi dig gerne med at kontakte dit jobcenter eller a-kasse.

Information til Jobcentre og A-kasser

Den fulde pris for dette kursus er 3.453,38 kr. Hertil kommer nedenstående gebyrer.

Gebyrer
Du skal påregne et gebyr til Færdselsstyrelsen for sagsbehandling af beviser og tilladelser på 500 kr.

Priser gældende pr. 1.1.2023.

AMU-mål
AMU-mål 48850 Grundlæggende kvalifikation for varebilschauffører - 3 dage.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.

Hvis du er i arbejde koster det 402 kr. at tage grunduddannelsen til varebil.

Hvis du er i arbejde og ikke har en videregående uddannelse, kan din arbejdsgiver søge om løntabsgodtgørelse på op til 911 kr. pr. dag. samt tilskud fra kompetencefonde.

Gebyrer
Du skal påregne et gebyr til Færdselsstyrelsen for sagsbehandling af beviser og tilladelser på 500 kr.

Priser gældende pr. 1.1.2023.

AMU-mål
AMU-mål 48850 Grundlæggende kvalifikation for varebilschauffører - 3 dage.

Kurset er underlagt den til enhver tid gældende AMU-lovgivning samt Bekendtgørelse af lov om godtgørelse og tilskud ved deltagelse i erhvervsrettet voksen- og efteruddannelse.